Üzenet

Ez az illóolaj az orvosi levendulától eltérően inkább frissítő, energetizáló hatású, mivel magas az eukaliptol tartalma. A vadlevendula (Lavandula latifolia ’spica’) illata a kámfor miatt füvesebb, nyersebb, illóolajtartalma két-háromszor magasabb az orvosi levendula illóolajánál. Ezt az illóolajat is vízgőz desztillációval nyerik ki a növényből. Antibakteriális, görcsoldó, fájdalomcsillapító hatású – nagyon gyorsan segít darázs- vagy pókcsípés esetén. Hatásos égési sérüléseknél, migrén vagy stressz okozta fejfájás csillapítására, légúti fertőzések- , torokgyulladás, fülgyulladás esetén is érdemes párologtatni.

Fejfájás elleni illóolajkeverék:

2 csepp vadlevendulát és egy csepp borsmentát egy mokkáskanál növényi olajban elkeverünk és bemasszírozzuk vele a fájdalmas részt. Ezt a keveréket vagy hasonlót a fej- és nyakmasszázs során is használom, elég csak néhány csepp és a masszázzsal együtt már nagyon sokszor segített. Bejelentkezés aromaterápiás fejmasszázsra: fenyesmuhely.salonic.hu

Illóolajkeverék fülgyulladásra

3 ml eukaliptusz, 1ml vadlevendula, 1ml ho fa olaj, 5ml növényi olaj – ebből a keverékből naponta többször körbekenjük a fül körüli területet.

A Fényesműhelyben mindig frissítő illatokkal, megnyugtató környezetben várlak!

Bejelentkezés talpmasszázsra, thai masszázsra, énidőre, fejmasszázsra: fenyesmuhely.salonic.hu

Az illóolajok használata nem helyettesíti az orvosi diagnózist és kezelést!

Forrás: herbatherapy.hu

Ajánlott cikkek