Üzenet

Hogy mire lehet jó egy kronobiológiai elemzés, az leginkább példákon keresztül tudom megmutatni.

Álljon itt néhány eset, a neveket megváltoztattam. Ezek nem teljes elemzések, csak nagyon rövidített példák, hogy lásd mennyi fontos dolgot megtudhatsz magadról és ezek hogyan segíthetnek, hogy megtaláld az utadat.

Kristóf azért keresett meg, mert régóta nem találja a helyét a munkaerőpiacon, nem tudja mi passzolna hozzá leginkább, ezért nem marad sokáig egy helyen mert nem érzi magáénak. Elemzéséből kiderült, hogy gondolkodásmódja produktív vegyes, azaz mindkét agyfélteke kiemelkedő szinten működik. Ez azt jelenti, hogy állandóan szüksége van rá, hogy az alkothasson, használhassa az intellektusát. Fontos, hogy olyan munkahelye legyen, ahol változatosak a feladatok és szükség van a problémamegoldó képességére. Nagyon gyorsan átlátja a helyzeteket, gyorsan tud dönteni. Így nagyon alkalmas vezető pozícióra, ahol sok szálat össze kell fogni, gyorsan kell elemezni a helyzeteket és határozott döntéseket kell hozni. Érzelmi temperamentuma szenvedélyes, ami azt jelenti, hogy fontos hogy kimutassa az érzelmeit – emiatt nagyon jó előadó tud lenni, nagyon magával ragadja a közönségét-ez is fontos lehet egy vezetőnek, hogy tudjon motiválni, bíztatni a kollégáit, beosztottjait. Hátrány lehet, hogy temperamentuma miatt hajlamos lehet hirtelen reagálni, ezt érdemes konfliktuskezelés során észben tartani. Párkapcsolati szempontból neki fontos, hogy kimutassa a szeretetét és felé is kimutassák, szeret élni és intenzíven megélni a pillanatot. Fizikai temperamentuma kolerikus, ami szintén egy pörgős, megállni nem tudó, dinamikus személyiséget takar.

Miután ezeket megbeszéltük, eszébe jutott, hogy legjobban akkor érezte magát amikor projektvezető volt egy nagy cégnél, sikeres is volt a munkájában. Így ebbe az irányba folytatta a munkakeresést és meg is találta azt a helyet ahol értékelik temperamentumos, kiemelkedő intelligenciával megáldott személyiségét.

Ajánlott cikkek