Üzenet

A fokhagymát kéntartalmú peptidvegyületei miatt kellemetlen szagú növénynek tartják, ám a magyar és a nemzetközi konyhában is ismert és szeretett alapanyag.

Értágító hatású, ezért vérnyomáscsökkentőként is alkalmazzák, kapszula formájában is szedhető(orvosi konzultáció szükséges!), fejfájás esetén is segíthet. Az ereket tisztítja, jó hatással van a keringési rendszerre, megelőzheti a szívproblémákat és szívbetegségeket. Jelentős antibakteriális, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása van, nem csak megfázás de más betegségek esetén is segíthet a szervezetnek a gyulladást leküzdeni(pl izületi gyulladás, köszvény).

A fokhagyma erősíti a csontjainkat, mivel sok B6- és C-vitamint, cinket és mangánt tartalmaz. Hatékonyan lehet a hajhullással szemben is, mivel értágító hatásával javítja a fejbőr vérkeringését, ami pedig jótékonyan hathat a hajnövekedésre, a hajhagymák egészségére is.

A fokhagyma képes megvédeni az agysejteket a károsodástól. Ezt egy speciális szénhidrát származék, a FruArg magas koncentrációjának köszönhet. Ebből kifolyólag olyan időskori betegségek megelőzésénél is segíthet, mint például a demencia (Forrás: benu.hu)

Fokhagyma tearecept:

Megfázás esetén forró fekete teába tegyünk 1-2 gerezd fokhagymát, nyomkodjuk meg és hagyjuk állni 10-15 percet, ezután lassan kortyolgassuk el. Mézzel ízesíthető.

Ajánlott cikkek