Üzenet

Az illóolajok története

Az illóolajokat több mint hatezer éve használja az emberiség, nem csak illatuk hanem gyógyhatásuk miatt is. Már Kr. e. 4500 évvel is készültek feljegyzések az olajok használatáról, a legszélesebb körben valószínűleg az egyiptomiak használták: vallási szertartásokhoz, temetkezéshez, balzsamozáshoz, szépítőszerként, sőt a legértékesebb olajok fizetőeszközként is működtek évszázadokkal ezelőtt, mint például a rózsaolaj vagy a tömjén. A Bibliában is több utalás van a növényi olajok használatára, a KisJézus sem véletlenül kapott tömjént és mirhát ajándékba. A Biblia említi a „Szent Balzsam”-ot is, mely egy gyógyító keverék mirhából, fahéjból, kassziából, bázisolajként pedig olivaolajból állt. Akkoriban ezt a keveréket nagy mennyiségben készítették, gondoljunk bele, hogy nem volt algopyrin sem más gyógyszerek, csak a természet adta növényi gyógyhatással próbáltak segíteni a fájdalmon, fertőzéseken, betegségeken.

Az illóolajokban sokszorosan koncentráltan jelenik meg a növényben levő hatóanyag, így akár néhány csepp olaj elég lehet a kívánt hatás eléréséhez. Az esszenciális olajok hatással vannak a hormonháztartásra, a légzésre, a vérkeringésre, segítik a regenerálódást, a test öngyógyító folyamatait.

Amikor saját illatot választunk, gondoljuk át, hogy mit szeretnénk elérni, mi a célunk, az életünk mely területén szeretnénk változást. Olyan illatokat válasszunk amiknek tetszik az illata, ami jó érzéssel tölt el, megnyugtat vagy ösztönöz.

Az illat keverésekor 10ml hordozóolajhoz (jojobaolaj, kókuszolaj) 15-20 csepp illóolajat adjunk. 3-4 féle illatnál többet nem érdemes keverni, lehetséges, de ahhoz komolyabb ismeretek kellenek, például hogy tudjuk, melyik illat mennyi idő után bontakozik ki. De nyugodtan kísérletezhetünk.

Képességeink kibontakoztatása, ösztönző olajok: geránium, jázmin, ylang-ylang, tömjén

Régi terhek elengedése: grapefruit, mandarin, lime ,rózsa, koriander

Immunrendszer erősítése: levendula, teafa, bazsalikom, eukaliptusz, citrom

Önbizalom növelése: fenyő, levendula, grapefruit, jázmin

A test, szellem, lélek összhangjához: levendula, vetiver, geránium olaját használhatjuk.

Kreativitás fokozására: rózsa, narancsvirág, római kamilla olaja lehet segítségünkre.

Bejelentkezés levendulaolajos talpmasszázsra vagy aromaterápiás fejmasszázsra:

https://fenyesmuhely.salonic.hu

Ajánlott cikkek