Üzenet

A gerincünk mint fő támasztó- és tartórendszerünk, az életünk tengelyének jelképe.

Sokféle probléma adódhat a gerinc kapcsán, lehet meszesedés, gerincferdülés, különféle becsípődések, ízületi gyulladások, idegi problémák.

A gerinc problémáinak lelki háttere, hogy a tartásunk meggyengül, a dinamikánk lelassul. Valamitől tartunk és összehúzzuk magunkat, görbe utakra megyünk(gerincferdülés), el akarjuk kerülni a nehézségeket, túlkompenzálunk egyik vagy másik oldalunk felé, túl sok mindent viszünk a hátunkon, sokat vállalunk magunkra(megszakadunk). Lelkileg ezt úgy tudjuk megoldani, ha kicsit simulékonyabban állunk a dolgokhoz, gördülékenyebben, kevesebb ellenállással. Gondoljuk át miért félünk ennyire a következményektől, hogyan lehet ezeket elfogadni, feloldani. Bízzunk a belső iránytűnkben, a belső hangunkban, ami mindig tudja melyik a mi utunk és bízzunk magunkban hogy bármit meg tudunk oldani!

Természetes gyógymódok szempontjából sokat segíthet a méregtelenítés, a lerakódott anyagok kivezetése. Ilyen módszer lehet pl. egy léböjtkúra, diéta, kevesebb állati- és több növényi anyag fogyasztása. Használhatunk vízhajtó hatású gyógynövényeket mint a nyírfalevél vagy a gyermekláncfű, de kaphatóak már kifejezetten salaktalanító, méregtelenítő teakeverékek is. Minden ilyen módszert (léböjt,diéta, gyógyteát) kúraszerűen alkalmazzunk (pl. a teákat 4-6 hétig)!

A fizikoterápiás módszerek közül segíthetnek a pakolások, fürdők (pl. a komáromi gyógyfürdő gyógyvize), helyileg használhatunk gyulladáscsökkentő hatású krémeket, illóolajokat (pl. fekete nadálytő, doTerra Deep Blue krém és olaj).

A mozgást semmiképpen sem hagyjuk abba, az úszás vagy a taichi remek megoldás lehet, ha szükséges forduljunk gyógytornászhoz, keressünk a gerinc melletti izmokat erősítő gyakorlatokat az interneten(pl. porckorong.hu)

A Fényesműhelyben elérhető módszerek közül a talpmasszázs, a tradicionális thai masszázs vagy akár a shiatsu elemeket tartalmazó Énidő masszázs is segíthet. Ezek oldják az izom- és íngörcsöket, illóolajokkal kombinálva fokozható a lazító hatás. A shiatsu akupresszúrás mozdulatai oldják az energetikai blokkokat, fokozzák a test öngyógyító folyamatait. Jól használható a kinesio-tape ragasztás is, ez segít fokozni a vér- és nyirokkeringést, ezáltal gyorsítja a méreganyagok elvezetését a fájdalmas területről és segíti a fontos tápanyagok és az oxigén sejtekhez áramlását, fokozva a gyógyulást. Lazítja az izmokat , 4-5 napon keresztül folyamatos a hatása. A derékhoz ragasztott kinesio-tape olyan érzés mintha valaki tartaná a derekunkat, erős támasztó hatása van. A tartás is javul, kevésbe görnyedezünk, az egész gerinc statikája jobb lesz.

Bejelentkezés: https://fenyesmuhely.salonic.hu

A fenti javaslatok és kezelések nem számítanak gyógyításnak, nem helyettesítik az orvosi diagnózist és az orvos által előírt kezelést!

Ajánlott cikkek