Üzenet

A kronobiológiai pszichogenetika a pszichológia újabb tudományterülete, célja hogy megértsük az emberi reakciók és érzések hátterét, ezen keresztül az ember testi, lelki egyensúlyát támogathassuk.

A kronobiológia szóban a krono előtag görög eredetű, jelentése idő, vagyis „időbiológia”. Az idő periodikusan változó elemeinek élőlényekre gyakorolt hatását vizsgálja. A pszichogenetika pedig a reakcióink öröklött jellegzetességeit kutatja. Ez a tudományág meg tudja határozni az emberi idegrendszer veleszületett jellemzőit, a szervezet energetikai felépítését.

Miért jó ez nekünk?

A kronobiológiai elemzés segítségével megtudhatjuk:

– milyen az érzelmi beállítottságunk: hideg,szenvedélyes, egoisztikus vagy önfeláldozó? Lehet, hogy a párunk, kollégánk vagy szüleink éppen ellentétesen vannak beállítva? Lehet, hogy a párunk nem szereti kimutatni az érzelmeit, mi pedig igen?

– a fizikai temperamentumunk: hosszútávfutók vagyunk vagy inkább hirtelen nagy erőkifejtésre vagyunk képesek, a zumba vagy a jóga passzol inkább hozzánk. Lehet, hogy mi mindig pörgünk a párunk, kollégánk pedig körültekintő és megfontolt?

– milyen az intellektuális típusunk: hosszú távon gondolkodunk vagy inkább a jelenre koncentrálunk,elemzők vagy kreatívak vagyunk, gyakorlatiasak vagy álmodozók? Lehet, hogy a párunk hosszú távon gondolkodik, mi viszont csak a mai vagy holnapi feladatokkal foglalkozunk?

Kronobiológia elemzés megrendelése: üzenetben (info kukac fenyesmuhely.hu) vagy telefonon (70 / 318 59 79)

Mire jó mindez?

Minnél jobban megismeri magát az ember, annál jobban tudja hogy alkalmazkodjon bizonyos helyzetekhez. Ha tudod, hogy hirtelen reagáló vagy és ezt el tudod fogadni, akkor könnyebb lesz megvárni, míg lecsitulsz és megkeresni a megoldást.

Ha tudod, hogy hosszú távon gondolkodsz és képes vagy több feladatot összefogni, vagy pedig inkább a jelenre koncentrálsz és a részleteket elemző típus vagy- könnyebben megtalálod a neked való munkát, amiben igazán kiteljesedhetsz!

Ha megismered magadat, el tudod fogadni, hogy nincs veled semmi baj csak így vagy beállítva, akkor másokat is könnyebben elfogadsz és megértesz. Javulhat a pároddal,családtagjaiddal, kollégáiddal való kapcsolatod és könnyebben elérheted a boldogság, a kiegyensúlyozottság állapotát.

A kronobiológiában lehetséges két ember kapcsolatát is elemezni, segíthet megérteni párunk, gyermekünk reakcióit, segíthet az ő fejükkel gondolkodni, elkerülni a félreértéseket és vitákat, rájönni hogyan lehet őket motiválni. A kronobiológia elemzés egy remek és egyszerű eszköz önmagunk és a körülöttünk élők megismerésére, megértésére.

Kronobiológia elemzés megrendelése: üzenetben (info kukac fenyesmuhely.hu) vagy telefonon (70 / 318 59 79) Elkészítése kb. egy hét. Az elemzés eredményét személyesen beszéljük meg, pozitív, támogató hangulatban, egy tea vagy kávé mellett.

A beszélgetés közben sok „aha!” élményben lesz részed és még napok múlva is eszedbe fognak jutni az itt hallottak. Az elemzés rövidített verzióját nyomtatott formában megkapod.

Példa kronobiológiai elemzésre: https://fenyesmuhely.hu/2023/10/16/pelda-kronobiologia-elemzesre/

Ajánlott cikkek