Üzenet

Ha otthoni használatra szeretnénk hangtálat vásárolni pl. meditációhoz, akkor elég egy vagy esetleg két tálat venni.

Online is sok helyről lehet rendelni, én mégis azt javaslom, hogy menj el egy boltba (pl. budapesten a Tibetshopba vagy a győri Hangszerarzenálba) és hallgasd meg a hangtálak hangját. Vedd a kezedbe, érezd a súlyát, figyeld meg a mintáit, a falvastagságát. Próbálj ki többféle ütőt, dörzsfát.

Nagyon fontos, hogy a tál hangja megszólítson, hogy úgy érezd, ez a te tálad!

Mi a különbség a hangtálak között?

Alapvető különbség van a készítési módok között: vannak a géppel készült tálak és az egyedi, kézzel kovácsolt hangtálak. Bár a gépi hangtálaknak is nagyon szép és tiszta hangja van, a kézzel kovácsolt tálaknak sokkal gazdagabb a hangja, erősebb a rezgése, hosszabban szólnak. Én ezeket a kézi készítésű tálakat ajánlom, drágábbak mint a gépi hangtálak, de több ezer évnyi tradíció és a készítőjének szíve, lelke benne van egy ilyen hangszerben (minimum 3-4 nap egy ilyen hangtálat kézzel elkészíteni). Ráadásul ezek a hangtálak mind egyedi darabok, nincs két egyforma szín vagy hang.

Ha már van hangtálad és még szeretnél vásárolni

Fontos, hogy a hangtálak jól szóljanak együtt is, ezért ha a meglevő tálad mellé újabbat vagy újabbakat vásárolsz, azt javaslom, vidd el a már meglevő táladat a boltba és hallgasd meg a többivel együtt. Jártam már úgy, hogy nagyon tetszett egy hangtál hangja, de annyira kilógott a többi közül a hangzása, hogy inkább másikat választottam. Fontos a harmónia. Jelenleg 9 hangtálat használok az egyéni- és a csoportos hangfürdőkön, mellettük lehet még koshit, tingshát, esőbotot vagy óceándobot is használni.

Ha vásárlás előtt szeretnéd kipróbálni, hogy milyen hatással van rád a hangtálak hangja, vagy nem szeretnél vásárolni, csak élvezni a hangzást – szeretettel várlak Komáromban egyéni-, páros-, vagy csoportos hangfürdőre!

Bejelentkezés: fenyesmuhely.salonic.hu

Ajánlott cikkek